Overweeg eens een relocation camper om op reis te gaan

Als je plannen hebt om een mooie rondreis te maken dan is een goede keuze om met een camper (Recreation Vehicle (RV)) op pad te gaan. In vele landen zijn de mogelijkheden talrijk en ook de model keuzes zijn vaak erg groot. Je kan dan op een ‘gewone’ manier of via “camper relocation” een camper reserveren bij een van de vele camper specialisten die Nederland rijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan TravelHome of Tiogatours.

Reserveren in het hoogseizoen

Als je in het hoogseizoen de keuze voor een camper hebt gemaakt dan is reserveren eigenlijk een must. Iedereen wil in deze periode juist op reis en de beschikbaarheid van campers zal dan ook beperkt zijn. Reserveren kan via een van de eerder genoemde Nederlandse specialisten, maar ook buiten onze grenzen zijn goede deals te vinden (zie ook de reistip “Camper boeken in de USA of Canada? Kijk ook eens over de grens”)

Reserveren in het laagseizoen? Een relocation camper is een goede optie

Als je echter plannen hebt om b.v. in het voorjaar eens lekker met een camper door Noord Amerika of Canada te trekken, overweeg dan eens een relocation camper te huren. Dit zijn in deze periode van het jaar vrijwel altijd nieuwe campers die vanuit de fabriek naar een locatie elders in Canada of de USA moeten worden gebracht. Vaak wordt er een vaste periode afgesproken waarbinnen de camper ingeleverd moet worden op een vooraf afgesproken punt van een camperverhuurder. De prijzen kunnen variëren van zelfs 1 dollar per dag tot enkele tientjes. Bij de juiste verhuurders is het zelfs vaak mogelijk je eigen vluchten en extra’s te regelen wat vaak goedkoper kan zijn als de inclusief prijs van de camperverhuurder.

Tips bij huren relocation camper

-Relocation campers zijn vaak vroeg in het voorjaar beschikbaar en dan kan het kouder zijn dan gewenst. Hou hier zeker rekening mee en plan mogelijk een route zuidelijker voor hogere temperaturen.
-De periode waarbinnen de camper moet zijn ingeleverd kan beperkt zijn. Kijk altijd of er meer dagen zijn bij te boeken.
-De kosten van extra zaken komen voor eigen rekening en deze zijn dus niet afhankelijk van tijdstip en aanbieding. Hou in ieder geval rekening met brandstof en noodzakelijke (eigen risisco) verzekeringen en zo.
-De aangeboden camper is doorgaans pas bekend bij uitgave op de startdag. Dit betekend dat een kleine 21 foot (6,30 m) of een grote 31 foot (9,30 m) tot de mogelijkheden behoort.
-De campers zijn vanuit de fabriek altijd volledig nieuw maar dit betekent niet altijd een probleemloze reis. Feitelijk ben je testgebruiker en er kunnen dus ook (kleine) technische of praktische problemen optreden.

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading