Dag 3 (4 mei) Ucluelet, BC

Na een heerlijk nachtje slapen, waarbij de jetlag langzaam uit ons systeem verdwijnt, werden we uitgerust wakker. We moeten dit heerlijke hotel vandaag al weer verlaten om door te reizen naar Ucluelet. Een wat lastig uit te spreken naam. Pleuni had, terwijl Gert bezig was met de foto’s en de reisblogs, de koffers al weer ingepakt en om zeven uur liepen we naar het restaurant voor ons ontbijt. Dit keer geen ontbijt waarbij we nog naar iets eetbaars moesten zoeken maar een uitgebreid ontbijtbuffet met voor iedereen wat wils. We kozen allebei onze favorieten en besloten de maaltijd met heerlijk vers fruit. Op ons gemakt ruimden we de auto in en checkten ons uit. Dit was een heerlijk verblijf en zeker aan te raden.

Op pad

Nadat we de tomtom hadden ingeschakeld bleek dat we vandaag een behoorlijk stukje rijden voor de boeg hadden. Ruim 250 kilometer moest worden afgelegd. De zon maakte dat we ons open dak van de auto konden gebruiken en met de zon op ons gezicht legden we de eerste kilometers af. De weg was niet onbekend want het was dezelfde die we gisteren aflegden om in Victoria te komen.


Embassy Hotel Victoria

Bomen, bomen en nog eens bomen

Nadat we de stad achter ons hadden gelaten, kwamen we weer terecht op kronkelende bergwegen die door prachtige, net verse bossen (het begint namelijk allemaal net groen te worden) voerden. Ook passeerden we heel veel prachtige meren en bij ieder uitzichtpunt werd gestopt om te genieten en foto’s te maken. Op een van mooiste plekjes leerde Gert Pleuni om te filmen met de gimball. Dat was toch wel heel anders filmen dan gewoon met de video camera. De proefbeelden zijn nog niet goed genoeg en daarom verschijnen ze nog niet op onze reisblog. Eerst nog even wat meer oefenen. Nadat we al een aardig aantal kilometer er op hadden zitten gaf Pleuni aan toch wel moe te zijn. We stopten bij de Wallmart en haalden nog wat boodschapjes. Lekker als je gewoon zonder jas naar buiten kunt lopen en je kunt laten verwarmen door de zon. De boodschapjes waren snel gedaan en na even gerust te hebben, reden we verder richting Ucluelet. De route was bijzonder mooi. Vol bloemen, veel bomen en mooie besneeuwde bergtoppen om ons heen. Om twee uur draaiden we de parkeerplaats op bij het bezoekerscentrum van het nationale Park Pacific Rim. Er was hier niet veel te beleven en daarom reden we al snel verder naar ons nieuwe verblijf. 

Vancouver Island

Zonder moeite vonden we ons schiereiland waarop de appartementen stonden. We werden allervriendelijkst ontvangen en kregen al snel de sleutel van ons huisje. Het huisje was echt mooi, groot en we hadden een prachtig uitzicht op de oceaan. Omdat de temperatuur heel aangenaam was besloten we de wandelschoenen aan te trekken en een korte route langs de oceaan te lopen. Het was niet ver van ons verblijf af en we waren er dus zo.

Waters Shoreside Suites

We liepen door een prachtig bos met gigantische bomen en hoorden de zee al in de verte. Hier geen stranden maar een zwarte, rotsachtige kust. Na een half uurtje lopen bereikten we het eindpunt van de wandeling waar een medewandelaar ons wees op een groep walvissen die net voor de kust aan het zonnen en spelen waren. We konden ze niet heel goed zien maar het was toch wel leuk om steeds te fonteinen waar te nemen. We hebben er op een bankje, heerlijk in de zon gezeten. Uiteindelijk vervolgden we onze route weer en besloten deze uit te breiden met een extra rondje door de Atient Cedars. Dat was leuk maar al snel stonden we al weer bij de auto. Toen werd het toch wel tijd om verse producten te halen om de avondmaaltijd te bereiden. Veel keus hadden we niet en we belandden in een plaatselijke supermarkt keten Co op. Deze keten zullen we niet snel vergeten want de prijzen waren er torenhoog. Ons karretje bleef dus angstvallig leeg maar wel met voldoende spullen om een diner te kunnen serveren. Na thuiskomt gingen we meteen aan het koken en hebben het heerlijk opgegeten op ons balkonnetje. Dat is echt het toppunt van vakantie vieren. We zouden eigenlijk naar de zonsondergang gaan kijken maar omdat we zo lekker in de zon zaten besloten we dit maar te verschuiven naar morgen.

Pacific Rim Trail

Het was weer een topdag

De avond brachten we door met lekker luieren en net voor het slapen maakten we nog een korte nachtwandeling. Om elf uur sloten we de gordijnen en onze ogen en sliepen we al heel snel in. Morgen verblijven we nog een dag hier en gaan we weer naar het Pacific Rim National Parc om nog meer mooie wandelingen te maken.

Relax