Dag 5 (6 mei) Coquitlam, BC

Ook deze morgen deden onze wekkers weer hun dienst. Iets later dan tot nu toe gewoon was, werden we wakker van hun geluiden, dit keer vlak onder ons raam. We hebben de boosdoeners helaas niet kunnen spotten maar ze hadden hun werk gedaan. Uitgerust stonden we op en startten we met het pakken van onze koffers. Het was helaas weer tijd om te gaan. We vertrekken met een gevoel van spijt want dit eiland is echt prachtig, zeker met dit weer. Nadat de koffers gepakt waren maakte Gert de blog af en verzorgde Pleuni het ontbijt. Op ons gemakje aten we dit op en kort daarna, nadat de kamer opgeruimd was en de koffers in de auto lagen, meldden we ons bij de receptie om uit te checken. We hebben nog mee gedaan aan een prijsvraag voor een aantal gratis overnachtingen want we willen hier ooit nog wel eens naar terug.

Weer Op Weg

Het uitchecken verliep snel en na het maken van een paar mooie foto’s van de locale haven waren we een aantal minuten later weer op weg. Natuurlijk richting Nanaimo om daar de ferry te nemen naar het vaste land. Eerst hadden we echter nog een flinke reis voor de boeg.

Uncuelet Harbour

Wegwerkzaamheden

Het weer was prachtig en des te later het werd, des te hoger werd de temperatuur. Af ten toe tikte de thermometer de 23 graden celsius aan. Het was behoorlijk druk onderweg en ze waren flink aan de weg aan het timmeren zullen we maar zeggen. Regelmatig moesten we de reis onderbreken omdat één baan gedeeld moest worden door heen- en terugreizigers. We hadden tijd genoeg dus dit keer was dit kleine stukje filerijden geen probleem. Onderweg stopten we nog een paar keer om te genieten van het uitzicht.

Hurdles and Views

Na een aantal uur rijden kwamen we twee wandelroutes door het bos tegen en we konden de verleiding niet weerstaan. We parkeerden de auto en besloten nog een keer te gaan genieten van deze prachtige natuur. Het waren korte routes maar na afloop hadden we toch wel honger gekregen en genoten we van de zelf klaargemaakte broodjes. Alles smaakt op zo’n moment lekker:-). Na deze korte pauze stapten we weer in de auto want we wilden de ferry natuurlijk niet missen.

More Forest

Weer Op De Ferry

Ruim op tijd kwamen we aan en kregen te horen dat de ferry minstens een half uur vertraging had. Mmmm daar hadden we niet echt op gerekend maar ach het weer is prachtig. We vermaakten ons wel. Uiteindelijk werd het half uur een uur en rond kwart over vier vertrokken we dan ook pas. De zon scheen uitbundig en het was lekker warm dus we konden de verleiding niet weerstaan om op het zonnedek te gaan zitten. Binnen zitten kunnen we altijd nog. Prachtige bergen met besneeuwde toppen, bossen en diverse grote schepen trokken aan ons voorbij. Het is twee uur varen maar toen we aankwamen leek het niet langer geduurd te hebben dan een half uur. We zijn dus weer terug op het vaste land.

BC Ferries

De Dag Afsluiten

Op naar onze B&B. Het was erg druk op de weg en de Canadezen tonen zich niet echt vriendelijke weggebruikers want herhaaldelijk werden we afgesneden, van de weg gedrukt of het onmogelijk gemaakt om tijdig van baan te verwisselen. De reis duurde daarom iets langer dan verwacht. We bereikten ons adres gelukkig wel maar onze verwachtingen van dit verblijf werden helaas niet gehaald. Het huis was aan de buitenkant mooi maar mocht van binnen nog wel een grote verbouwing onder gaan. Zo werkte de helft van de zaken niet (bad niet, douche wel), zaten de tegels en de zitranden onder de schimmel en had de gastenkamer maar 1 stoel en toch twee gebruikers. Ook de keuken die er op het eerste gezicht prachtig uitzag bleek echt niet schoon te zijn en we besloten dan ook maar af te zien van zelf koken. We brachten de koffers naar binnen en gingen op zoek naar een restaurant om te dineren. Het werd Red Robin. Het was niet zo ver rijden en al snel zaten we aan de maaltijd.

Diner in Vancouver

Na verloop van tijd kwam er een stel naast ons zitten die ons vroegen waar we vandaan kwamen. Holland?? We waren wel verrast dat hij dit wist want meestal worden we in Canada en Amerika voor Duitsers aangezien. Hij had echter onze taal herkend want hij kwam zelf uit Zuid-Afrika. We hebben gezellig met hen zitten praten en waren benieuwd waarom ze een prachtig land als Zuid-Afrika achter zich hadden gelaten. Het bleek uit onvrede met de huidige regering maar ook de toenemende criminaliteit.Triest als je daardoor alles achter je moet laten. Hij adviseerde ons met klem niet alleen naar Zuid Afrika te gaan maar altijd georganiseerd. We zullen hier nog wel eens over nadenken. Na ons diner togen we naar ons verblijf en begon Gert met het organiseren van de foto’s. Pleuni hing een beetje op het bed rond want helaas hadden we maar één stoel. Uiteindelijk was het toch snel tijd om te gaan slapen. Het bed was gelukkig prima in orde en even later waren we dan ook in geestelijke zin vertrokken. Morgen gaan we de camper op halen en begint het tweede deel van onze reis.

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading