Dag 12 (11 mei) Niagra Falls NP

OMG wat is er allemaal aan de hand in Europa. We krijgen flarden door van het Eurovisie songfestival dat helemaal in de soep dreigt te lopen, een event dat wij vroeger heel leuk vonden, maar nu lijkt er niet zo veel meer aan. Meer politiek dan om het lied zeggen we dan maar. En OMG zijn we echt al 11 dagen onderweg en wat zijn al die auto’s die hier rondrijden. Wat een dag!

Opstaan, plaatsje vergaan

Gisteren hebben we ons ingecheckt op Camping Walmart…. de parkeerplaats van een grote supermarkt keten. Zij stellen hun parkeerplaats beschikbaar om gratis te kamperen. Ze hopen natuurlijk dan ook dat de gasten er hun boodschappen doen. We hebben ook netjes wat gekocht. Het was al over 12 uur toen we ons bedje in gingen en toen bleek dat de Canadezen nog lang niet van plan waren te gaan slapen. De Canadese jeugd had dit parkeerterrein en industrieterrein uitgekozen voor hun eigen privé opnames van The Fast and the Furious. Monsters van auto compleet met verlichting aan de onderzijde en voorzien van lachgas, stonden gereed om een wedstrijdje te rijden. Blijkbaar wordt dit door de politie gedoogd en wij deden dat dan ook maar. Er waren gasten die hier eerder gekampeerd hadden en een review hadden geschreven over het kamperen op deze parkeerplaats. Zij klaagden over het geluid van de trein die voorbij reed. Wij kunnen met een gerust hart zeggen dat we de trein niet gehoord hebben….. we lagen in ons bedje te trillen van het geluid van deze racemonsters. Omdat we er ons verder niet aan stoorden lukte het ons om vrij snel in slaap te vallen. We hebben er verder geen last van gehad. Het was echter een tafereel waar onze zoon Thijs zeker van genoten had. Toen we wakker werden, ontbeten en wegreden, was onze plek gewoon weer een parkeerplaatsje. Wij vonden het een bijzondere ervaring. Zeker het aanraden waard.

Walmart Campgound

Eind bestemming: Niagara Falls

Het was nog heel vroeg toen we vertrokken en daarom was het op de weg nog bijzonder rustig. We konden dus lekker meters maken zonder steeds door vrachtwagens te worden ingehaald. Onze RV had natuurlijk weer dorst dus na 100 km rijden hebben we maar aan zijn nukken toegegeven en getankt. We hebben een tankpas gekregen van Canadream waarmee we korting op benzine krijgen, maar daar horen af en toe ook cadeautjes bij. Vandaag kregen we heerlijke popcorn en een zak snoepjes. Die kunnen we tijdens onze reis van bijna 600 kilometer best wel gebruiken. Deze afstand was het gevolg van onze keuze om niet naar Toronto te gaan maar terug te rijden naar Ottawa. We staan nog zeker achter onze keuze. Een vriendin van Pleuni meldde al dat ze daar familie had en onze Canadese achterneef zei dat het een verstandige keuze was Toronto over te slaan. Er was daar volgens hem niet veel bijzonders te zien. 

On the Road

Rustpauze

Na 300 kilometer tuffen vonden we het wel even welletjes en reden een rustplaats op. Die zijn hier in Canada heel mooi en zeer uitgebreid. We vonden hier het bewijs dat de natuur van Nederland voorliep op die van Canada want hier stonden de bomen nog maar net in bloei terwijl bij ons de bloesem er allang weer uit was. We wilden koffie kopen Bij Tim Norton maar het was er druk en de broodjes bevielen ons niet dus werd het een wrap bij A&W. Een kleine wrap maar precies goed voor ons.

Pause

Canadees brood

Wij vinden het gewone brood in de supermarkten van Amerika en Canada niet zo lekker. Jaren geleden ontdekten we dankzij onze familie een heerlijke bakker: Cobs Bakery. Ze hebben er echt geweldig brood en omdat wij een reuze vriezer en koelkast hebben, besloten we wat brood in te slaan en in te vriezen zodat we in Amerika van dat lekkere brood konden genieten. In de buurt van Toronto gekomen, zocht Gert een bakery op en hij vond deze op steenworp afstand van de highway. We kochten ons brood en gingen weer verder.

A lot off Bread

Wat een berg auto’s

Naarmate we Toronto naderden werd het steeds drukker, We moeten zeggen dat wij van ons leven nog niet zoveel auto’s in een file hebben zien staan. We denken dat dit kwam omdat het dit weekend Moederdag is hier en dat is een heel belangrijke feestdag voor de Canadezen. De file bleef ook maar voortduren. Eigenlijk hebben we vanaf begin tot Toronto tot aan Niagara Falls in de file gereden en we kunnen zeggen dat dit geen pretje was. Doodmoe kwamen we op de plaats van bestemming aan. 

And a lot of Cars

KOA Campground Niagara Falls

We waren blij dat we het bekende bord van de KOA camping zagen en we de camper eindelijk uit konden zetten. Het registreren was zo gebeurd en binnen 10 minuten stond de camper aangesloten en al op zijn plekje. Het is een mooie camping en het was er zeker nog niet druk. We hebben wel wat enthousiaste Canadese buren die ondanks de kou dapper buiten aan het bbq-en sloegen. Dat vinden wij alleen maar gezellig: Kampvuurtje aan en met het hele gezin er om heen smores maken en maiskolven garen. Wij hielden het bij onze eigen hollandse maaltijd en na het eten waren we voldoende uitgerust om de reisblog te schijven. We zien er erg naar uit om morgen de watervallen te te kunnen bewonderen waarvan wij als kind al van droomden…… tot morgen. 

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading