Dag 20 (21 mei)  Banff, AB

Het vakantieritme begint er al aardig in te komen. Vanmorgen werden we lekker laat wakker en we draaiden ons nog eens even extra om omdat vandaag wat regen verwacht wordt en we er dus niet al te vroeg uit hoeven. Eén ding staat in ieder geval wel op de planning en dat is gas tanken omdat onze gastank toch wel leeg begint te raken. Van de campinghosts hadden we begrepen dat er gas te krijgen was in Canmore. Hier waren we al geweest alleen wisten we dit toen nog niet. Nadat we een eenvoudig maar zeer gezond ontbijtje hadden genuttigd, gingen we op weg naar Canmore.

Drinking Sparrow

Propane en Groceries

Het regende licht maar dat was zo weinig dat dit ons niet in de weg zou staan om te gaan hiken. In Canmore aangekomen, reden we meteen door naar de lpg verkoop en we werden daar in eerste instantie niet echt vriendelijk ontvangen. Waarschijnlijk nog last van het afgelopen extra lange weekend? De man die ons kwam helpen met tanken was echter zeer vriendelijk en behulpzaam en met onze charmes kregen we de dame achter de balie dan ook zo ver dat er een lach vanaf kon. Het vullen van de tank kostte ons wel 10 euro. Daar hadden we al heel veel plezier van gehad: lekker douchen, een fijn kacheltje en heerlijk warm water om af te wassen. Omdat we toch in Canmore waren besloten we vers brood te gaan kopen bij de bakker. Dit hadden we al eerder gedaan en het brood was echt lekker. Uiteindelijk kwamen we toch bij de Safeway terecht en kochten we daar ook ons brood. Op de heenweg had Gert al even zitten peinzen maar toen we weer de camper instapten om terug te rijden naar Banff stelde hij voor dit park een dag eerder te verlaten dan de bedoeling was. Het weerbericht gaf voor morgen een aardig zonnige dag op en dan zouden we de in eerste instantie op donderdag ingeplande rijdag over de Icefield Parkway beter morgen kunnen doen dan donderdag. Dit betekende echter dat we onze camping boekingen moesten gaan aanpassen. Morgen dan kamperen op de Icefield Parkway en dan donderdag al aankomen in Jasper. We besloten dat dit een gok was maar dat we de gok toch maar moesten wagen. Gert logde in op zijn laptop en het lukte inderdaad om de wijziging in Jasper door te voeren. We gaan dus morgen al verkassen en de Icefield Parkway rijden. Jammer was dat we dan een dag te veel hadden betaald op de camping in Banff maar ja je moet er wel wat voor over hebben. We startten de camper en reden weer terug naar Banff.

Bow Falls

We besloten meteen naar de Bow Falls door te rijden omdat Pleuni daar graag nog wel even wilde kijken. Rond het middag uur waren we ter plekke en besloten we eerst te lunchen. Na de lunch kleedden we ons wintervast aan en liepen we naar de waterval. Het was druk terwijl het toch echt behoorlijk koud was. Het was wel gestopt met regenen dus wellicht had dat andere kijkers aangemoedigd op pad te gaan. Na de nodige foto’s te hebben gemaakt, besloten we door te lopen naar Downtown Banff.

Bow Falls

Banff Downtown

Door het lopen waren we warm geworden, de camper stond op een perfect plekje en in de stad zelf zou dat moeilijk worden en de hike naar de stad was een kleine 2 kilometer. We liepen dus door richting Banff. We kwamen de stad binnen op de Banff Avenue, een leuke winkelstraat die je echt wel even gezien moet hebben. Speciaal voor onze trouwe lezer Karl, hebben we dus nu ‘echte’ stenen gezien. We liepen winkel in en winkel uit en hadden ondertussen contact met het thuisfront omdat een van onze zoons bezig was met het boeken van vliegtickets voor zijn zomervakantie. Toch handig zo’n internet abonnement. De wereld wordt er in ieder geval een stuk kleiner door. Nadat we alle winkels hadden bekeken was het inmiddels al avond maar wilde Pleuni eigenlijk nog graag naar een uitzichtpunt waar je de waterval van Banff op een andere manier kon zien. 

Banff

Suprise Corner Viewpoint

Teruggekomen bij de camper zette Gert de route naar dit Surprise Corner Viewpoint in de Tomtom en reden we er naar toe. Het was een mooi gezicht maar de waterval ziet er van bovenaf wel minder indrukwekkend uit. Na de nodige foto’s te hebben gemaakt besloten we naar de campground terug te gaan.

Voor de zekerheid vroegen we aan de hosts of het mogelijk was een refund te krijgen voor de overnachting waarvan we geen gebruik zouden maken. Dit bleek mogelijk. We moeten ons morgen na 8 uur melden bij de ingang en dan krijgen we ons geld voor de niet gebruikte nacht retour. Daar hadden we niet op gerekend maar is toch wel leuk. Nadat de camper weer aangekoppeld stond, dronken we gezellig wat en maakte Pleuni het eten klaar. Een restje van gisteren wat ons toch nog behoorlijk smaakte. Na het avondeten keken we nog een film en besloten we weer op tijd ons bedje in te kruipen. We hebben tenslotte niet voor niets vakantie: uitrusten hoort daar natuurlijk bij. Tot morgen!

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading