Dag 1 (2 mei) Nanaimo, BC

Vanmorgen ging er geen wekker af en toch waren we even na 6 uur wakker. Het zal wel de gewoonte zijn van het begin van de dagelijkse werkdag. We bleven nog even liggen maar stonden even later op om de laatste voorbereidingen voor onze reis te gaan maken. Onze Bas ging kort daarna naar zijn werk en nam afscheid. Om wat lekkere broodjes mee te nemen stond een bezoek aan de supermarkt daarna op het programma. Toen het eenmaal 9:00 was geworden werd onze chauffeur Thijs wakker en konden we de koffers in de auto zetten om  tegen tienen richting Schiphol te vertrekken. Onderweg was het gelukkig erg rustig en rond 11:00 reden we de parkeergarage in en konden we na de bekende wandeling onze koffers droppen in vertrekhal 1. Grappig was om te zien dat tegenwoordig zelfs personeel van bagageafhandelaar Swissport als baliemedewerkers van onze luchtvaartmaatschappij Icelandair Air werkzaam is. Inchecken was snel geregeld en de koffers waren zo ook weer op reis.

Ondertussen was onze Daan met de trein ook uit Delft gearriveerd om van ons afscheid te kunnen nemen. Erg lief van hem om deze moeite te nemen. Samen zouden ze richting huis gaan en Thijs kon zo Daan dan weer in Delft afzetten. Mooi geregeld zo. De security leverde natuurlijk weer de nodige checks van al onze fotoapparatuur op maar deze waren nog steeds bomvrij 🙂

De vlucht

Onze vlucht leek behoorlijk vertraagd te zijn maar uiteindelijk bleek deze maar ruim een half uur later te vertrekken. Erg druk maakten we ons niet over deze vertraging want in IJsland hadden we ruim twee uur overstaptijd. Uit eerdere ervaring in 2014 weten we dat Iceland Air zelfs een opvolgende vlucht bij vertraging even ophoudt om te wachten op de passagiers dus dat zou allemaal wel goed komen. Met uiteindelijk 7 minuten vertraging landden we op IJsland en konden zo zien dat deze luchthaven weer eens stukje groter geworden was. Na een korte lunch stonden we alweer snel in de rij om met een bus naar ons volgende vliegtuig te worden gebracht. Ook hier ging het boarden vlot en na de nodige whatsapp foto’s en groeten waren we al weer snel in de lucht. Na de nodige bewolking boven de oceaan brak opeens de bewolking open en was Groenland te zien zoals we dit land nog nooit gezien hebben. Wat een mooie ijs en sneeuwpracht, om stil van te worden! Ook boven Canada bleef het uiterst helder en ook hier waren de vergezichten erg mooi. De rest van de vlucht verliep uiterst rustig en van turbulentie was eigenlijk nauwelijks sprake.

Greenland

Gearriveerd

Om even voor zessen s’avonds landden we op, een voor ons, nieuwe luchthaven Vancouver International AirPort. Nu was het zaak om snel door de security te komen. Groot was onze verbazing dat deze alleen bestond uit een bezoek aan een kiosk waar een volledig electronische ondervraging en inscannen van ons paspoort moest worden uitgevoerd. Nadat er nog een persoon snel keek of je het document uit de kiosk had meegenomen stonden we binnen enkele minuten bij de bagageband. Dat is nog eens snel binnenkomen 🙂 Dat gaat in Amerika wel even anders met de ongelofelijke lange rijen met ditto wachttijden. Daarna duurde het helaas wel erg lang voordat de bagage op de band lag. We dachten dat ze in slaap waren gevallen. Uiteindelijk ruim een half uur later stonden we met onze koffers buiten en nu was het zaak snel de huurauto op te halen. We wilden namelijk niet de laatste Ferry moeten nemen naar Vancouver Island maar die van 20:15. Nu dat lukte. Thuis hadden we bij Alamo.com al ingechecked en binnen 5 minuten stonden we in de garage en werd ons een mooie nieuwe Ford SUV met 165 km op de teller toegewezen.

Renting a Car

Nu moesten we nog een half uurtje rijden naar de haven van Tsawassen waar de Ferry naar Nanaimo zou vertrekken. Ook hier was het niet druk zodat we ook hier voor de auto een mooi plekje kregen namelijk vooraan op het deck. Inmiddels hadden we, na 24 uur wakker zijn, behoorlijke honger gekregen en besloten om eerst naar eens iets lekker ongezonds ?op te gaan peuzelen in het restaurant van de Ferry. Toen was het wachten geblazen tot de haven van Nenaimo in zicht kwam en omdat dat nog even kon duren deden we even kort onze oogjes dicht. De reis naar het hotel was saai en donker en moe maar voldaan checkten we bij het hotel in. Nu eerst maar eens wat bij slapen en we deden het licht al snel uit. Morgen gaat de reis verder naar Victoria en we zijn weer benieuwd wat deze dag ons gaat brengen.

Sailing to Vancouver Island

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading