Goedkoop online in de USA (en Canada)? regel een lokale simkaart!

Op vakantie en compleet offline gaan is voor sommigen van ons een absolute must. De meesten vinden het echter belangrijk om online zijn en zo contact met het thuisfront te kunnen onderhouden of hun sociale media te checken. Welke mogelijkheden zijn er om in de USA bereikbaar en online te zijn?

Online met je eigen abonnement

Natuurlijk zal in de meeste gevallen een Nederlands abonnement in de USA of Canada werken. De kosten zijn echter dermate hoog dat de meeste mensen van een dergelijke aanslag op het reisbudget niet vrolijk worden. Elke minuut bellen en elfs kilobytes! data kunnen flink in de papieren lopen. Bijvoorbeeld bij KPN betaal je in de €1 Euro per minuut en €2,50 per megabyte. Er zijn ook bundels bij je abonnement te bestellen maar na 100 MB kan je nog steeds €10 verder zijn.

Goedkoper online

Wil je goedkoper online zijn schaf dan een lokale simkaart aan met een Montly Prepaid Plan. Deze abonnementsvorm verplicht je tot niets en voor een vast bedrag voor 1 maand kan je vaak ongelimiteerd USA (en soms Canada) nummers bellen en SMS-en. Daarnaast krijg je een databundel waar genoeg data beschikbaar is voor een maand zorgeloos vakantie vieren online. De makkelijkste oplossing is op je eerste reisdag een b.v. telecomwinkel of Walmart te bezoeken en een dergelijk prepay abonnement aan te schaffen. Vrijwel zonder uitzondering helpen ze je de sim in je telefoon te zetten en te activeren. Daarna kan je je verbruik via een mobiele site of app keurig in de gaten houden en eventueel ook extra data bijkopen. Kijk op google maps voor de stores of b.v. via:

https://www.att.com/
https://www.t-mobile.com

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading