Dag 8 (16 februari) Harmony of the Seas, FL

Een groter verschil dan vandaag gaan we niet vaak meer meemaken. We verlaten ons 1.5* hotel en verruilen het voor een drijvend 5.5* hotel. We gaan vandaag in de middag namelijk aan boord van ons cruiseschip waar we acht dagen op zullen verblijven. We stonden natuurlijk weer op tijd op ondanks het feit dat we pas om half elf de huurauto moesten inleveren en gebruikten ons laatste ontbijt van ons “geliefde” hotel 🙁 Zoals gisteren gezegd is gelukkig  het ontbijt van betere kwaliteit dan de hotelkamers en konden toch weer een smaakvol ontbijtje verorberen). Via de receptie liepen we naar onze kamer want we hadden nog een nietmachine nodig om de hutlabels, gevouwen van een A4) aan onze koffers te bevestigen. De ervaring leert namelijk dat het vooraf bevestigen van een label een hoop gedoe in de haven voorkomt.

Beginning the Cruise

Op naar de cruise

Net na negen uur zetten we koers richting de haven en autoverhuur om onze huurauto in te leveren. We reden in oostelijke richting en zagen op een van de bruggen al kilometers van te voren het cruiseschip liggen. Wat een gevaarte is het toch. Eerst moest er nog getankt worden. Na raadplegen van de Gasbuddy app bleek een benzinestation, die in de buurt van de haven lag, de goedkoopste. Konden we mooi gelijk het schip alvast een beetje van dichtbij bewonderen. 20 minuten te vroeg kwamen we uiteindelijk bij de autoverhuur aan en na een korte check was de prepayed rekening gelukkig weer $0. Het duurde maar enkele minuten en toen konden we al in de pendelbus stappen die slechts een paar honderd meter hoefde te rijden om ons af te zetten bij ons cruiseschip, De cruisehaven ligt er namelijk naast. Eenmaal in de terminal werden onze koffers aangenomen en konden we naar binnen lopen.

Cape Canaveral Cruise Terminal

We gaan aan boord

Na een onschuldige handbagage check van de Amerikaanse havenautoriteiten konden we direct doorlopen naar de cruiseline check-in. Omdat Karl al enige jaren Diamond Member is was dit letterlijk en figuurlijk een “fastlane” en mochten we direct doorlopen naar het schip. Nadat we wat foto’s hadden gemaakt vanaf een soort glazen brug (gangway) stonden we opeens aan boord. Wat een aparte ervaring voor Gert, alsof deze voor het eerst voet op de maan zette 🙂 Karl legde uit dat de hut pas om 13:00 beschikbaar was maar dat verder alles al toegankelijk was. 

Entering the Terminal

Een rondleiding

Hij stelde voor om eerst maar eens een een korte rondleiding te geven en binnen de kortste keren stonden we op dek 15 waar de zwembaden lagen. Daarna werd op dek 6 het aqua theater en de balkons van de hutten bewonderd. Even daarna liepen we op dek 8 door central park. Hier was het een groene bedoeling met een veelheid van hagen, bomen en planten. Let op: We zitten nog steeds op een schip!! 🙂 Omdat we inmiddels honger hadden, zijn we toch weer terug naar dek 16 gegaan om daar gebruik te maken van het buffet in het Windjammer restaurant. Ook hier val je van de ene verbazing in de andere. De hoeveelheid voedsel en de keuze is fenomenaal. Het running track op dek 5 met de lifeboats, de trossen, het casino op dek 4 en de gigantische liften (6 stuks x2 ) tussen de dekken. Het was allemaal prachtig om te zien. Na een bezoek aan het theater (1400 zitplaatsen) liepen we over de promenade wat feitelijk het belangrijkste uitgaanscentrum van het schip is. Het is heel grappig om de Bionic bar te zien. Dit is een bar waar cocktails worden gemaakt met cocktailrobots. Uiteindelijk maakte een kijkje aan de rising bar (3 verdiepingen omhoog en omlaag) het plaatje compleet. Het was inmiddels 13:00 uur en vol van alle indrukken liepen we naar onze hut. Het bleek een prachtige hut te zijn met een leuk balkon met uitzicht over central park. 

First Tour on The Ship

De afvaart

Na nog een rondje te hebben gelopen, kwamen we uiteindelijk aan op dek 14 om te zien hoe het schip ging vertrekken. Je kan daar mooie plekjes vinden boven de uiteinden van de brug en zo kun je alle voorbereidingen voor de afvaart volgen. 15 minuten voor de geplande afvaarttijd werden de trossen los gegooid en enige tijd later gingen we toch echt van de wal af. Een prachtig gezicht. Een pilotboot (loods) voer nog enige tijd verplicht mee en al snel zagen we Fort Lauderdale en het strand steeds kleiner worden. 

Bye Cape Canaveral

De Grand Dining Room

Nu was het tijd voor het diner in de Grande Main Dining Room op dek 4 . We maakten kennis met onze headwaiter Manuel en assistant Raffy. Het geserveerde eten was fantastisch en na drie prima smakende gangen gingen we uiteindelijk weer terug naar onze hut. We waren natuurlijk moe van deze dag en ruim voor 0:00 ging het licht uit om te gaan slapen. Morgenochtend hopen we aangemeerd wakker te worden op Cococay, Behamas. We zien er naar uit. Tot morgen!

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading