Dag 18 (19 mei)  Banff, AB

Vandaag hoeven we maar een kort ritje te maken naar onze volgende bestemming: Banff. We hebben daarom ook helemaal geen haast en worden pas wakker als de zon op ons gezicht schijnt. Gelukkig is de zon weer teruggekeerd. Het is nog wel wat koud maar daar kun je je tegen kleden. We maakten de camper snel in orde en rond negen uur reden we richting Banff.

Op naar Banff

Doordat het weer verbeterd is zien we veel meer van de omgeving en daar worden we wel blij van. Het is prachtig. Na een 20 minuten rijden komen we bij de ingang van Banff aan maar omdat wij al een parkpas hebben kunnen we deze ingang voorbijrijden.

Heading to Banff

Tunnel Mountain View

Rond 10 uur rijden we de campground op en krijgen we ons plekje toegewezen. Het is erg druk en dat komt door het lang weekend (Victoria Day) maar onze plaats is al leeg. We parkeren de camper maar al snel besluiten we een hike te gaan lopen en daarom koppelen we nog niet alles aan. We gaan de Tunnel Mount View trail lopen. Een kleine trail die je naar de top van een berg voert vanwaaruit je prachtige vergezichten hebt. Op de plaats van bestemming aangekomen blijkt dat er wel heel weinig parkeerplaatsen zijn en net voordat Pleuni de camper gekeerd heeft is de plek waar wij onze camper wilden parkeren bezet. Overleg met de andere parkeerder leverden uiteindelijk toch nog een plekje op. We trokken de bergschoenen aan en warme kleding en dat gecombineerd met onze nieuwe jassen plus muts en wanten vingen we de tocht aan. We liepen op ons gemakje en genoten van de natuur. Al snel hadden we overzicht over Banff en zagen het beroemde Fairmont Hotel in de bergen liggen. Het was wel erg druk op deze trail maar naar mate we verder naar boven kwamen werd het rustiger. Ook werd het vreemd genoeg ook steeds wat warmer. Dat kwam omdat de zon steeds feller scheen en zich regelmatiger liet zien. Langzaam aan trokken we steeds wat laagjes uit. Toch handig als dit mogelijk is. We keken na iedere bocht en op ieder uitzichtpunt onze ogen uit. Wat een prachtig berggebied is dit weer.

Tunnel Mountain View Trail

Op de Top en weer naar Beneden

Boven op de berg aangekomen troffen we een apenrots aan. Een grote stenen plateau waar heel veel wandelaars zaten te eten en te zonnen. We sloten ons bij hen aan om lekker in de zon, al etend te genieten van het prachtige uitzicht. We hebben er wel een uur lekker zitten kijken. We lieten nog even een foto van ons beiden maken en besloten toen weer naar beneden te lopen. Dat gaat altijd sneller als naar boven en na een korte wandeling kwamen we al weer bij de camper aan.

Tunnel Mountain View

Terug op Trail Park Campground

We reden terug naar de campground waar het inmiddels ook zonniger en warmer was geworden. De herten vonden dit blijkbaar ook en hadden het beschermende bos verlaten om tussen de verlate campers lekker te grazen. Gert kon er rustig foto’s van maken. Op ons plek je aangekomen sloten we alle leidingen aan (water, afval en elektriciteit) en maakten we onze lunch klaar en rusten wat uit van de wandeling.

The Deers

De laatste wandeling

Heel lang hielden we dit echter niet vol want we wilden toch graag nog even op de campground kijken of we een plekje konden krijgen aan de rand. We zochten op internet de vrije plekken op en gingen toen kijken. Al snel vonden we een plaatsje naar ons zin maar bij de receptie aangekomen bleek deze plek inmiddels toch verhuurd te zijn. Jammer maar helaas. We liepen ook nog kort even naar een viewpoint welke dicht bij de camping lag. Na even wachten op weer voldoende zon konden we ook hier weer mooie plaatjes schieten.

Tunnel Mountain Valley

De rest van de middag besteedden we aan onze eigen liefhebberijen. Rond acht uur maakten we het avondeten klaar en besloten we vroeg naar bed te gaan. Morgen weer een nieuwe dag met hopelijk weer veel zon en een iets hogere temperatuur.

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading