Dag 17 (25 februari) Tampa, FL

Vandaag een wat kortere weblog. We gaan namelijk met onze kortingskaartjes nog een dag naar het zusterpark van Seaworld Bush Gardens. Dit park ligt 10 minuten rijden van ons hotel in Tampa is dus een thuiswedstrijd zullen we maar zeggen. We namen een kort ontbijt en gingen op ons gemak richting het park dat pas 10 uur open zou gaan op deze doordeweekse dag. 

Another Day to start

Parkeren

Ook deze keer namen we de parkeerstrategie van Seaworld over: Parkeer bij een ruime parkeerplaats bij een hotel (zonder enig verbod) en loop naar het park. Ook dat lukte deze keer prima. 800 meter van het park vonden we een lege parkeerplaats en parkeerde onze huurbolide daar netjes in een hoekje. Truuk gelukt, $30 bespaart 🙂 Alleen nu nog 800 meter lopen maar dat zijn wij doorgewinterde wandelaars wel gewend. 

Parking our Rental Car

De Ingang

De ingang van het park was weer net zo hilarisch als altijd. Een aantal opgelijnde security personen controleerde zogenaamd je tas. We keken dat eens op een afstandje aan en een zetje, een blik of een por was vaak genoeg om de tassen doorgang te verlenen 🙂 Na de hoofdingang begon het feest onmiddellijk . 

The Entrance

De eerste dieren en muziek

We werden verrast door flinke alligators die in het water lagen en een verzorger vertelde het verhaal erbij dat ze deze periode van het jaar nog niet aten. Dat begon pas weer in de loop van maart. Enfin de jongens bleven in het water liggen en na een paar foto’s vonden we het wel genoeg. De toer voerde verder langs chimpansees, gorilla’s en pinguïns en tussendoor zagen we de achtbanen al vrolijk hun rondjes draaien. We hadden aan de ingang van het park kaartjes gekregen om op deze dag een muziekshow bij te wonen en deze keer zou Eaglemania de hits van de Eagles ten gehore brengen. We liepen net op tijd binnen maar een zitplaats zat er helaas niet meer in. De band bleek echt wel aardig te kunnen spelen maar het geluid vonden wij toch wel wat minder. Na en paar nummers hielden we het voor gezien. 

Seeing the First Animals

De volgende attracties

Een paar waterattracties bekijken, waarbij het publiek goed nat werd, vonden wij wel vermakelijk. Vooral bij de wildwater rivier konden toekijkende bezoekers tegen betaling van 50 dollarcent een waterspuit bedienen zodat niets vermoedende bezoekers flink nat konden worden gespoten. Na het nodige heen en weer geloop bezochten we nog de huisdierenshow en deze was natuurlijk weer net zo vrolijk suf als de Pets Ahoy show die we in Seaworld hadden gezien. Olifanten, alligators, giraffen, stokstaartjes en leeuwen. We zagen ze allemaal. Een rondrit met een echte stoomtrein over de Serengeti maakte het het plaatje helemaal compleet. Daarna was de ijsshow aan de beurt en we vragen ons af of deze show wel tussen al het tropisch geweld thuishoort. Enfin de show was leuk en we waanden ons zelfs weer even kort op onze cruiseschip van een week geleden. 

Divider foto 1

Diner en naar “huis”

Na nog wat alligators, kangaroes en flamingo’s was het echt wel tijd voor ons “gratis” diner. We hadden voor ons vertrek naar Amerika thuis voor vrijwel niets kaartjes kunnen kopen waarbij een volledige maaltijd inclusief was. We genoten onder het eten nog van de Sheikra achtbaan (70m hoog en 90 graden naar beneden) die steeds weer zijn rondjes voor ons terras draaide en sloten de dag tevreden af. Via de uitgang vonden we 800 meter verder onze gratis geparkeerde auto, nog steeds op een vrijwel lege parkeerplaats, terug. De rest van de avond hebben we nog televisie gekeken en de weblog van de dag afgemaakt. Morgen rijden we richting Cape Coral en hopen ter compensatie van dit parkbezoek weer wat natuur te gaan bezoeken. 

Closing the Day

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading