Dag 30 (31 mei)  Abbotsford, BC

Vanmorgen liep de wekker om half zes af maar dat was eigenlijk niet nodig omdat we al voor de wekker wakker waren. De camperreis is voorbij. Alles is ingepakt en schoongemaakt en we gaan op weg naar Abbotsford om daar onze laatste twee vakantiedagen door te brengen.

Dumpen en de laatste rit

Als eerste stond op de agenda om naar het dumpstation te gaan om de camper helemaal leeg te maken. We moesten daarvoor even rijden en daar aangekomen was er natuurlijk niemand want wie gaat er zo vroeg (het was inmiddels zes uur) op pad. Op ons gemakt maakten we alles in orde en gingen op weg naar Hope.

Morning Fog

Richting Hope

De wegen waren zeer rustig, breed en ook piekfijn in orde dus waren we eigenlijk al vrij snel in Hope. Hier vulden we de lpg tank nog een keertje af maar eigenlijk was dat achteraf gezien niet nodig geweest omdat er maar voor 2 dollar aan gas in ging. Net buiten Hope stopten we zodat Gert een reisblog online kon zetten. Hij was hier een half uurtje mee bezig en toen reden we weer verder. De tweede blog zette hij gedurende de rit naar Vancouver online.

Direction Hope

Camper inleveren

Rond 10 uur waren we in de buurt van de camperverhuur en besloten we de camper af te gaan tanken. Later bleek dat dit een verstandig keuze was geweest want de benzinepomp in de buurt van de camperverhuur vroeg bijna 25 cent meer voor een liter benzine. Vol getankt worstelden we ons door het drukke verkeer naar de autoverhuur om daar eerst onze huurauto op te halen. Dit ging zonder problemen en we reden met een mooie grijze SUV naar de camperverhuur. Gert reed de huurauto en Pleuni de camper. Te laat kwamen we op de camperverhuur aan maar dat was geen probleem. Pleuni mocht doorrijden en kreeg een parkeerplaats toegewezen waar de camper helemaal werd gecontroleerd. Uiteraard was alles in orde en konden we de bagage in de auto laden. Gert had inmiddels toestemming gekregen om de parkeerplaats op te rijden en even later was al de bagage in de auto gezet.

Delivery of the RV

McArthurGlen Designer Outlet 

Na nog wat formaliteiten reden we richting de outlet. Het was prachtig weer en ook erg warm. De outlet was niet erg groot en we konden helaas ook niet heel veel vinden maar dat mocht de pret niet drukken. Grappig was dat er elke 2 minuten een vliegtuig zo laag over kwam vliegen dat je het landingsgestel bijna kon aanraken. De outlet ligt namelijk aan het begin van de landingsbaan.

McArthurGlen Designer Outlet 

Familiezaken

Inmiddels was het al half vier geworden en besloten we richting onze familie te gaan rijden. Ruim anderhalf uur laten kwamen we moe maar voldaan aan. We konden gelijk plaatsnemen in hun park (je kunt dit geen tuin meer noemen). Het was heel gezellig zeker toen bleek dat vrienden dan Wil en Kees ook gezellig kwamen eten.

Family Business

We kregen een heerlijk diner voorgeschoteld en genoten van alle verhalen. Rond 10 uur was de koek op en gingen de vrienden naar huis en wij allemaal naar bed. Gert en ik lazen nog wat voordat we in slaap vielen. Het was een dag van afscheid nemen maar ook weer heel erg genieten.

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading