Dag 11 (12 mei)  Revelstoke, BC

Na een heerlijk Europees ontbijtje met Frans brood en verse aardbeien waren we al bijna meteen gereed om te vertrekken. Allereerst nog een iets over het brood. Echt al het brood hier is zoet en als wij ergens een hekel aan hebben dan is het wel zoet brood. We hebben diverse winkels afgespeurd naar brood met het minste suiker en uiteindelijk hebben we het gevonden bij de Save Foods, namelijk een Frans brood waarin absoluut geen suiker is verwerkt. Dit brood is echt geweldig lekker en dan gecombineerd met allerlei soorten beleg vinden we het subliem. Vanmorgen hebben we het dus gecombineerd met verse aardbeien maar ook met ham of een eitje is het echt lekker.

Bellied Marmots

Na het ontbijt was Gert spoorloos verdwenen. Aangezien het fototoestel ook weg was maakte Pleuni zich niet zo druk, hij zou wel weer boven water komen. Ondertussen ruimde Pleuni alles op en wachtte geduldig tot Gert weer zou verschijnen. Na verloop van tijd was Gert weer terug en inderdaad was hij druk bezig geweest met het fotograferen van de aanwezige campingdieren. Het waren bellied marmots en zien er erg lief uit en zijn ook zeer geduldig als het gaat om de kunst van de fotografie. Zo kon Gert mooie plaatjes schieten. Alhoewel Pleuni alles al had opgeruimd konden we nog niet vertrekken want eerst moest de reisblogs nog afgemaakt worden.

Bellied Marmots (A.k.a Murmeltiere in het Duits

Moederdag en Water

Dat nam nogal wat tijd in beslag en later dan gepland vertrokken we dan ook richting Revelstoke. Het was druk op de wegen, wellicht door moederdag? We weten het niet maar hadden er verder ook geen last van. Na een uurtje rijden passeerden we een leuke brug, bij het plaatsje Grinrod, en omdat we inmiddels dorst hadden gekregen, besloten we de brug te gaan bezichtigen en meteen ook even wat te drinken. Het valt ons steeds op hoe verschillend rivieren er in de diverse landen uitzien. Dit was een rivier die absoluut nooit bevaarbaar zou zijn. De rivier was te ondiep en overal op de bodem lagen rotsen en resten van bomen. De stroming was buitengewoon snel en dat kennen we eigenlijk bij ons helemaal niet. We moesten vandaag 184 kilometer rijden dus besloten we al snel weer door te gaan.

Rivercrossing at Grinrod

Een Historische Plek

Zo tegen elf uur kwamen we langs een historic site. Het bleek de plek te zijn waar de treinrails vanuit de oostkust, de treinrails vanuit de westkust elkaar ontmoetten. Ze noemen de plek the Last Spike. Hier werd de laatste nagel geslagen in de rails waarmee er een verbinding ontstond tussen de twee oceanen. Leuk om hier geweest te zijn. Gert had ontdekt dat er bij die plekje een plaats was waar je gratis internet kon krijgen. Dat vonden we wel wat maar een speedtest maakte duidelijk dat wij hier in ieder geval niets mee konden. We stapten dus maar weer in de camper en gingen verder.

The Last Spike

Lamplighter Campground

De route werd wel steeds mooier. Van heuvels kwamen we weer in bossen en in bergen terecht. Ze waarschuwden voor diverse soorten dieren maar we hebben er geen één gezien. Rond half een draaiden we de camping op en werden ontvangen door een heel vriendelijke eigenaresse. Ze was van Schotse afkomst. Dat konden we dan ook meteen horen. We probeerden de campingplaats te betalen maar wat we ook deden, het lukte niet. De eigenaresse die eerst dacht en zei dat het aan onze creditcards lag (3 stuks!!!!) gaf uiteindelijk toe dat het aan haar apparatuur lag. Geen probleem, we zouden dan later wel even komen betalen. De hulp die ze echter in had geroepen zorgde er voor dat alles het weer deed en toen konden we gelukkig betalen. We reden met onze camper naar onze plek toe en sloten alles aan. Daarna aten we een heerlijke lunch. Kipbroodjes die we gekocht hadden bij een plaatselijke supermarkt.

Revelstoke

Dat deden we dan ook maar. De route was inderdaad leuk maar het was eigenlijk te warm. We passeerden een smalle historische brug om daarna via troosteloze straten, die om onduidelijke reden uitgestorven leken, uiteindelijk in de “stadskern” 🙂 te belanden. Na anderhalf uur te hebben gelopen en wat gewinkeld kwamen we weer op de camping aan.

Wassen en Rust…

Inmiddels waren daar al weer nieuwe gasten bij gekomen zodat het een gezellige boel werd. De camping beschikte over wasmachines en drogers en dus deden we onze eerste was. Alles verliep zonder problemen en nadat we gegeten hadden, haalden we de was op. Lekker alles weer schoon en netjes in de kasten. We maakten weer ons dagelijks vuurtje en zette deze keer een Hollandse pot met Italiaanse worstjes op tafel.

Dutch Food with an Italian Twist

De avond besteedden we aan het maken van de reisblogs en lekker ouderwets tv kijken. Het internet is namelijk hier wel oké en daarom is streamen hier mogelijk. Rond een uur of tien vonden we het wel oké. We besloten te gaan slapen. Morgen reizen we door naar Golden. We zijn benieuwd wat deze nieuwe dag ons weer gaat brengen. We duimen in ieder geval voor onze jongste zoon Thijs die morgen natuurkunde examen gaat doen. Hopen dat hij deze keer gaat slagen.

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading