Dag 10 (18 februari) Harmony of the SeasLaat, erg laat werden we wakker. Het was al half negen toen de zon door een kiertje van de verduisteringsgordijnen heen kwam. Gelukkig was dit late tijdstip ook de planning want vandaag staat er een zeedag op het schema. Dit betekent dat we nergens aanmeren en de hele dag doorvaren om morgen Mexico te kunnen bereiken. In alle rust regelde we ons ochtendritueel en liepen even later naar onze vaste ontbijtstek, het Windjammer buffet. Karl checkte nog even de horizon maar daar was helaas niets waar te nemen.

Searching lost Land

Weer Breakfast

We konden makkelijk een plek vinden en genoten van de verse etenswaren die hier te krijgen. Een grappig feit is dat overal roomboter beschikbaar is in de “echte boter” kuipjes uit Nederland. Zijn we toch beroemd hier in de Carribean 🙂 Gert maakte nog even wat foto’s om een indruk te geven van het feestelijke ontbijt en daarmee sloten we ons ochtend ritueel af.

Multiple Choice Breakfast

Welcome Back Top Tier Event

Na het ontbijt liepen we naar het Aqua Theater waar een Welcome Back Top Tier Event gepland stond. Hier zijn Captain Johnny en al zijn eerste verantwoordelijken aanwezig om zichzelf te presenteren. Iedere exercitie van keuken tot huishouding werd gepresenteerd en iedere manager begon zijn verhaal dat hij/zij de belangrijkste managementfuntie op het schip had en waarom dit dan zo was Na deze voorstelronde werden 3 cruisegangers met het meeste aantal cruisepunten, in het zonnetje gezet. Volgens onze berekeningen moest de winnaar (2400 punten) volcontinue op een cruiseschip wonen om tot dit niveau te komen. Omdat we een plekje boven het theater hadden gekozen, konden we ook nog keurig de klimwand-enthousiastelingen in de gaten houden.  Aan het einde van het event kon iedereen op de foto met Captain Johnny en hiervoor bleek genoeg animo te zijn. Terwijl we terugliepen naar de hut kwamen we op de boardwalk een groep muziekkanten tegen vermoedelijk zullen we deze (ingehuurde) lieden bij andere shows ook nog wel tegenkomen.

Captian Johnny with Crew

Genieten van de zee

We liepen daarna weer ons rondje op de running track en konden zo weer 0,7 km bij onze afgelegde dagafstand toevoegen. Halverwege het schip en aan de achterzijde hadden we een prima uitzicht over de Carribische Zee en we maakten hiervan hele mooie foto’s. Ondertussen hadden we toch wel honger gekregen en we besloten naar het Park Cafe te gaan. 

Back of the Ship

Lunch Kummelweck

Hier kon je volgens Karl een van de lekkerste broodjes krijgen namelijk de “Kummelweck”. Een zacht bolletje met vers gesneden rosbief voorzien van jus, mosterd, ragout of een combinatie daarvan. Nou, het bleek een knaller te zijn en we beoordeelden dit broodje als absolute winnaar. 

Creating a Kummelweck

De Parade en Zwembad Contest

Tijdens de zeedagen op een cruiseschip wordt je de hele dag flink bezig gehouden. Ons volgend station was de Parade op de Promenade. Hier aangekomen bleek dat er al veel passagiers zich aan beide zijden hadden opgesteld en figuranten te fiets gekleed in politieuniform, zorgden voor vermaak wat er meteen toe leidde en dat iedereen op zijn plaats bleef staan. De show zelfs was weer een spektakel. Van Happy Birthday, via St Patricks Day naar nieuwjaar (dat het februari is maakte blijkbaar niet uit) er kwam een keur van kleurrijk verkleedde artiesten voorbij. Superleuk om te zien in ieder geval. Na de parade bleef er nog één ander kijkspektakel over: de Sexiest Man van het zwembad-verkiezing. Natuurlijk waren de meeste deelnemers 55+ en de oudste bleek zelfs al tegen de tachtig te lopen :-). Een vier koppige vrouwelijke jury beoordeelden de heren dames en door middel van dansjes, vragen en wat al niet meer werden er uiteindelijk vier winnaars gekozen. Getooid met hun prijs (Royal handdoek) sprongen ze een gat in de lucht. Het was hilarisch om dit te zien 🙂 Na nog een laatste foto vanaf bakboordzijde te hebben gemaakt van de bergen van Cuba, liepen we naar onze hut terug. 

The Parade

Time Off

Karl besloot op het balkon lekker zijn boek te gaan lezen en Gert besloot op dek 15 te gaan zwemmen. Na het zwemmen konden we nog heerlijken uur luieren in de zon en toen was het toch echt wel tijd om ons op het Formal Diner voor te gaan bereiden. Het Formal Diner wordt meestal tweemaal per cruise gegeven en van iedereen wordt verwacht dat ze in nette kleding in het restaurant verschijnen. Dus nette broek aan, wit gestreken blouse en stropdas erbij en we waren er klaar voor. Het diner was heerlijk en samen met onze vaste bediening was het een feest. Na het eten moesten we ons nog haasten om naar de geplande ijsshow te gaan. 

Relaxing

De IJsshow

Het schip heeft namelijk een echte ijsbaan aan boord en hier worden een aantal keer per week ijsshows gegeven. De show bleek uitstekend verzorgd te zijn en beeldde een reis door te tijd. Na dit spektakel liepen we rustig via Central Park hutwaarts om ons voor te bereiden (lees: slapen) voor de volgende dag. Morgen meren we aan in Mexico, Costa Maya en hebben weer even een dag vaste grond onder de voeten.

Divider Square Tiled Gallery