Dag 15 (23 februari) Tampa, FL

Een dieptepuntje in onze reis. Vandaag moeten we de fantastische Harmony of the Seas verlaten. Gelukkig hadden we gisteravond alles al klaar gezet en Gert was om 6 uur al wakker. De oorzaak was snel ontdekt want onze cabin steward was een zeer luide conversatie voor onze deur begonnen met iemand anders. Waarschijnlijk had zij het idee dat alle hutten dan sneller wakker en dus leeg zouden zijn. We stonden dus maar op en haastten ons, wat niet nodig was gezien het vroege tijdstip:-( . Rond zeven uur liepen we uiteindelijk op het dek en hier was een verrassend zelfde uitzicht te zien als exact een week geleden.

Last View From the Deck

Ontbijten en wegwezen

De zon was net op en we liepen treurig 🙂 voor onze laatste maaltijd naar het inmiddels vertrouwde Windjammer Buffet. We verwendden ons zelf nog maar een keer extra met dit laatste ontbijt en aten dit op met uitzicht op de haven waar we straks weer aan wal zullen komen. Een laatste check van de kamer en we liepen met onze koffers naar dek 5 om via de glazen gangway naar de aankomst/vertrek hal te lopen. We zagen veel passagiers overal op de grond zitten omdat ze nog op hun koffer wachten. Ze willen deze namelijk niet zelf naar beneden brengen, terwijl dit gewoon is toegestaan. 

Leaving the Ship

Weer een Huurauto

Gelukkig waren er voor ons daarna geen echte Amerikaanse security toestanden nodig en we stonden in een flits buiten te wachten op de pendelbus naar onze autoverhuur. Dat duurde niet lang omdat een uit de kluiten gewassen man ons aanwees waar het busje zou parkeren. We stapten in en de chauffeur beloofde vlug te vertrekken omdat het nu nog rustig bij de autoverhuur zou zijn. De verhuur was heel kleinschalig en was deze keer ondergebracht op een terrein van een hotel.  Blijkbaar hebben we altijd ergens geluk mee want Karl kwam even later naar buiten met sleutel van een forse Ford Edge SUV ipv de kleine bestelde Mazda 3. Ook nu bleek maar weer eens dat een gokje wagen door een kleine auto te bestellen vaak kan resulteren in een gratis upgrade 🙂 

Rental Upgrade

Richting Tampa naar het Hotel

Hierna volgden  200 zonnige kilometers waar het ene uitzicht weer mooier was dan het andere. Way way too early kwamen we bij ons hotel aan. Onder het motto “niet geschoten is altijd mis” probeerden we ons in te checken. Resultaat: geen probleem en om 11:00 s’ochtends stonden de koffers al in onze kamer die verrassend genoeg prima van kwaliteit bleek te zijn.

Heading to the next Hotel

Historisch Ybor

Gezien onze vroege aankomst hadden we zo de rest van de dag nog om een en ander te kunnen gaan zien. We besloten naar Tampa te vertrekken om daar een indruk van de stad te krijgen. Eerst reden we nog even langs de favoriet van Karl, de Krispy Kreme, om vervolgens naar het historisch deel Ybor te gaan. Via oude straatjes reden we plotseling tussen alle pandjes uit eind 19e, begin 20e eeuw. Het was vanuit de auto al leuk om te zien en we moesten nog gaan lopen. We vonden na een aantal blokken een mooie gratis parkeerplek en gingen  met de benenwagen verder. Eenmaal in de hoofdstraat 7th Avenue was het ene pand nog authentieker en mooier dan het andere. Best leuk om te zien hoe dit ook weer een “jonge” stad was met de daarbij behorende huisjes, restaurantjes en andere bijzondere details. Zelfs een houten tram reed daar zijn rondjes en een kijkje op internet leerde dat deze gratis was. Mogelijk hadden we daar later nog wat aan. 

Historical Ybor

Downtown

Downtown stond nu op het programma en we probeerde eerst met onze auto zo dichtbij mogeljk te parkeren. Een gratis plekje ging hier echter niet lukken en we probeerden het dan maar iets verderop waar ook de oude tram zou stoppen. Hier lukte het wel een parkeerplek te vinden en we besloten te wachten op de tram. Na een kwartier zagen we hem dan uiteindelijk aankomen en kozen een van de houten bankjes om op te gaan zitten. Het was een leuke ervaring om je in 1900 te wanen in deze oude tram. Onderweg zagen we weer een cruiseschip in de haven liggen en het bleek de Norwegian Dawn te zijn. Deze volgt ons blijkbaar 🙂 want dit was de derde keer deze week dat we dit schip van dichtbij zagen. 

Downtown

The Riverwalk Tampa Bay

In het centrum besloten we om de Riverwalk te lopen die langs de Hillsborough River liep. Deze maak onderdeel uit van Tampa Bay. Aan de overzijde zagen we fraaie appartementen waar van de bewoners hun jacht voor de deur hadden liggen. Ook de cruiseschepen waren van hieruit prominent zichtbaar. Diverse mooie uitzichten volgden die een mooie kijk gaven op de stad en de wolkenkrabbers. We eindigden onze toer bij de Old Steel Railroad brug en liepen binnendoor naar het  tramstation Downtown Tampa waarmee we weer bij de auto terug konden komen.

Riverwalk Tampa Bay

Een restaurant en toch niet

Eenmaal in de auto bleek dat we best wel moe waren en zeker ook hongerig. Dus… op naar een nieuw restaurant Chili’s Bar and Grill. Met hulp van onze iPhone en CarPlay was de route er naar toe snel gevonden en even later zaten we in het restaurant te wachten op een waiter. Die hebben we maar even gezien want bij de vraag of we een menu met ribs konden krijgen was het antwoord: Sorry we’re out. Zondagmiddag om 4 uur al????? We hebben de tent maar verlaten want dat kwam nooit meer goed :-). Longhorn Steakhouse bleek een goede tweede keuze waar we uiteindelijk geen spijt van kregen. 

Dinertime

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading