Dag 13 (14 mei)  Lake Louise, AB

Vandaag is het feest want Pleuni is jarig. We werden vanochtend vroeg wakker en het weer was inderdaad een beetje veranderd maar ondanks de bewolking kwam de zon er regelmatig doorheen. Gert maakte een gezond ontbijtje en we besloten dat we later op de dag dan nog wat extra’s zouden eten. We wilden vroeg op pad gaan omdat we op tijd op de camping wilden zijn want deze konden we helaas niet van te voren reserveren.

De Weblog

Om half acht of half negen (we bevinden ons op de grens van een tijdszone) vertrokken we richting Lake Louise. Het was heel erg rustig op de weg en na een half uurtje in ons eentje op de highway te hebben gereden besloten we bij Golden te stoppen om goed internet te zoeken. Dit vonden we bij een gesloten fastfoodketen. We logden allebei in en de berichtjes stroomden binnen. Allemaal felicitaties voor Pleuni die we natuurlijk wel moesten beantwoorden. Er zat één wel heel bijzonder bericht bij van ons nicht en neef. Naast hun felicitatie voor Pleuni maakten ze bekend dat ze in december een baby verwachten. Opnieuw een zus van Pleuni die oma wordt en dat is dus wel heel bijzonder. We stuurden meteen een felicitatie retour en boden ons als toekomstige oppas aan. Ook de zus van Pleuni werd natuurlijk gefeliciteerd met dit bijzondere feit. Gert had inmiddels de reisblog online gezet en we besloten verder niets meer te ontbijten want we hadden beide geen honger.

Leaving Waitabit Campground

Naar de Nationale Parken

De camper werd gestart en we gingen op weg naar Natural Bridge en Emerald Lake. We zijn hier twee jaar geleden met de vader van Gert geweest maar vonden dit zo mooi dat we het graag nog een keer wilde zien. De route er naar toe was echt berijden. Op en neer en met allerlei bochten. Ook waren er weer veel wegopbrekingen waardoor we soms met wachttijden geconfronteerd werden. Na een uurtje rijden kwamen we op de plaats van bestemming in Yoho National Park aan en bezochten we eerst Natural Bridge. Het was zonnig en lekker warm en heel rustig want toen we aankwamen was er niemand. Gert kon daardoor mooie foto’s maken al duurde de pret niet lang want al snel kwamen er busladingen met toeristen aan. Na een half uur besloten we dat het genoeg geweest was en reden we naar Emerald Lake. Hier was het iets drukker maar nog lang zo druk niet als twee jaar geleden. We parkeerden de camper en liepen richting het meer. Grappig was dat het hele meer nog vol ijs lag. Overal om ons heen lagen nog bergen sneeuw waaraan we konden zien dat het nog niet lang geleden was dat het hier nog winter was. Ook hier werden de nodige foto’s gemaakt en reden we door naar Lake Louise.

Yoho National Park

Daar parkeerden we bij het bezoekerscentrum waar ook een klein winkelcentrumpje was. Hier wilden we wat verjaardagsboodschappen doen maar helaas was het aanbod heel klein en erg duur. We kochten het hoognodige en reden door naar de camping.

The Village Market

Een Wandeling rond en over de Campground

We moesten zelf een plekje uit kiezen en ons zelf registreren. Dat hebben we dus maar gedaan. Ons plekje lag wat achteraan op de camping, het voorste gedeelte was namelijk helemaal afgesloten. We parkeerden ons vakantiehuis en maakten de lunch klaar. Er was nog plek genoeg en we gingen er van uit dat er waarschijnlijk niet zo heel veel bezoekers bij zouden komen. We wilden nog graag een hike doen en ’s avond uit eten gaan. Er kwam echter niets van terecht. De hike was gesloten en moesten we dus voortijdig afbreken. We maakten daarom maar een wandeling over de camping en kwamen terecht bij de plek die we twee jaar geleden hadden.

Snow & Place 77

Als Afsluiting een klein Verjaardagsfeestje

Het bleek dat overal op de camping nieuwe stroomvoorziening werd aangelegd. Daarom was een groot deel van de camping dus afgesloten. Teruggekomen van de wandeling waren we allebei zo lui dat we ook geen zin hadden om uit eten te gaan.

Place 59

We aten wat de pot schafte en ’s avonds keken we gezellig een filmpje die Pleuni gedownload had van Netflix. Na een paar heerlijke glazen wijn om de verjaardag toch nog enigszins te vieren zagen we dat de rust van de camping verdwenen was. Er waren ontzettend veel campers bijgekomen. De campers die na half negen nog aankwamen moesten moeite doen om nog een plekje te vinden. Eigenlijk is dat toch ook wel weer heel gezellig. Naast ons stond een jong Oostenrijks stel in een Jucy. We maakten een praatje maar moesten toch naar binnen omdat het koud begon te worden en ook langzaam begon te regenen. Weer een mooie dag gehad en en bijzondere verjaardag gevierd. Tot morgen maar weer!