Dag 5 (13 februari) Miami, FLEen relaxte dag stond er op het programma en we hadden vandaag geen echte doelen gesteld. Miami was ons reisdoel en we zouden daar wel kijken wat we o.a. op Miami Beach konden doen. Eerst was echter het ontbijt belangrijk. Gisteren werd ons bij het inchecken verteld dat het ontbijt niet inclusief was. Tegen betaling zouden we à la carte een ontbijt kunnen bestellen. Dat was wel apart want we hadden echt wel een ontbijt bijgeboekt. Na tonen van onze boeking kregen we uiteindelijk keurig een voucher voor twee dagen ontbijt. Prima geregeld zo. Het ontbijt bleek uitstekend in orde te zijn. We konden kiezen uit een behoorlijke menukaart en een omelet en french bread werd al snel voor ons geserveerd. We vonden wel dat de $30 die ze hier normaal voor rekenen toch wel echt te veel was. Nou ja het ontbijt was dus inclusief en smaakte uitstekend. We namen onze tijd want in de spits naar Miami Beach rijden is toch niet handig. 

Richting Miami Beach

Na het ontbijt ruimden we nog wat op en om 10 uur reed de taxi voor. Het was inderdaad nog behoorlijk druk onderweg en hier en daar stonden we zelfs een tijdje vast in de file. Rondkijken in een “vreemde” omgeving blijft ook erg leuk en dus vonden we de file geen probleem. Langzaam kwam Miami Beach in zicht en uiteindelijk reden we over de Collins Avenue die parallel langs het strand loopt. Het strand is echter vrijwel niet zichtbaar omdat de grote markante hotels en appartementen juist tussen deze weg en het strand zijn gebouwd. Aan de andere zijde van de weg en water waren daarentegen wel fraaie huizen en jachten te zien van de rijke Miamianen. Eenmaal ter hoogte van de Art Deco wijk vonden we via een handige app al snel een parkeergarage voor $2 per uur. Das een mooie prijs voor parkeren in een grote stad. 

Driving to Miami Beach

Het strand

Na de auto achter gelaten te hebben in de parkeergarage liepen we tussen twee grote hotelgebouwen over een publieke weg naar het strand. Op het brede strand was er op het hoge deel een redelijk harde zandlaag waarover we naar het begin van Ocean Drive konden lopen. Onderweg kwamen we diverse leuke strandwachters huisjes en natuurlijk fraaie luxe hotels (met soms een terras) tegen. Inmiddels begon de zon flink door te breken en de zeemist verdween al snel.

Miami Beach

Ocean Drive

Gevolg was wel dat de temperatuur snel begon te stijgen en we kozen ervoor om onze weg verder te vervolgen over Ocean Drive. De lucht was nu helemaal helder en alle gekleurde gebouwen waren supermooi zichtbaar. Het ene hotel of restaurant was nog kleurijker dan het andere. Prachtig om te zien. We liepen langzaam verder in noordelijke richting Lincoln Road waar een groot aantal luxe winkels een soort Kalverstraat vormde in uiteraard moderne stijl. 

Ocean Drive by Foot

Winkelen op Lincoln Road

Eerst kwamen we nog het politiebureau en postkantoor tegen, uiteraard ook weer in dezelfde stijl en vervolgens maakten we nog voor Gert het verplichte bezoek aan de Apple Store zodat hij ook deze aan zijn wereldwijde lijstje kon toevoegen. Inmiddels was de temperatuur zover gestegen dat we het wijzer vonden dit Miami Beach verhaal af te gaan sluiten. We kochten nog een milkshake en een ijsje bij de McDonalds en zaten daarna al snel weer in onze koele auto. 

Lincoln Road

Terug naar het hotel

De terugweg voerde langs de cruisehaven maar helaas lagen daar vandaag geen schepen. Na een klein uur door de drukte rijden zaten we aan het einde van de middag weer in onze kamer. Karl stelde voor om vanavond eens gek te doen en terug te gaan naar het restaurant van vroegere jaren: Denny’s. Veel eten voor weinig geld is onze ervaring. We besloten het maar te gaan beleven. 

View on Downtown Miami

Een historisch restaurant

We luierden eerst twee uurtjes en vertrokken daarna met onze auto richting Denny’s. Gert maakte nog even wat plaatjes en na een rit van 10 minuten zaten we in een prima, schone en goed verzorgde Denny’s, te eten. Ook deze keer was voor weinig geld het bord weer goed gevuld en waren we aan het einde van de maaltijd heel erg tevreden. Morgen gaan we voorlopig weer voor de laatste keer verhuizen voordat we in Port Carnaval aan boord zullen gaan van onze 8-daagse cruise.

Dinner Time

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading