Dag 14 (22 februari) Harmony of the SeasEen zeedag, een slechte dag, een luierdag en een terugkeer dag. Dat is in het kort de omschrijving van vandaag. We zijn weer op de terugweg naar Florida en het weer is totaal omgeslagen. Wat doe je dan? Uitslapen en luieren 🙂

Door Weer en Wind naar het Ontbijt

Pas om half tien liepen we naar het buffet voor het ontbijt. Boven op dek 15 bulderde het van de wind en de zwembaden waren veranderd in golfslagbaden. Net als andere keren zochten we een fijne tafel en deze keer konden we zelfs langs het raam zitten om de golven en dreigende wolken te bewonderen. Na het ontbijt liep Gert nog even naar het zonnedek maar ontdekte helaas geen zon 🙂 

Windy Morning

Vraag het de Kapitein

Om half elf was het vragenuurtje met de kapitein en eerste bemanning. Normaal zou dit in het theater plaatsvinden maar daar was een grote georganiseerde groep neergestreken. Dus er werd uitgeweken naar het aqua theater. Nu lijkt op de foto dat er niemand was maar vanwege een kort buitje zat iedereen hoog en droog op de bovenste rijen. De kapitein had één rode en één groene sok aangedaan en constateerde dat ze op basis van bakboord en stuurboord verkeerd om konden zitten. Zijn verklaring was echter dat hij al enige altijd omgedraaid op het schip stond 🙂 Passagiers klein en groot mochten daarna  aan de kapitein, cruise director, hotel director en eerste engineer vragen stellen die ze graag beantwoord wilde zien.  Nou dat waren er een groot aantal. Alle vragen werden op humoristische wijze zo goed en zo kwaad als het kon beantwoord en een half uurtje was zo om. 

Ask the Captain

Park Cafe en MiniBites

Na op de kamer wat geluierd te hebben was het al weer lunchtijd en het werd dit keer een route langs de minibites (Gert)en het Park Cafe (Karl). Nu was er mooi tijd om weer even uit te rusten 🙂 want om half drie stond de musical Grease op het programma. 

Lunch

Grease the Musical

De musical is gewoon de volledige versie zoals die op het vaste land wordt gespeeld maar nu door artiesten die ingehuurd worden door de cruisemaatschappij. In het theater was het weer een spektakel van jewelste. Het ene decorstuk was nog mooier dan het andere en alle nummers uit de film trokken stuk voor stuk voorbij. Je moest je af ten toe bewust realiseren dat je op notabene op een cruiseschip zat. Na 90 minuten was deze show helaas klaar. Het was echt mooi! 

Grease the Musical

Het laatste Diner op het schip

We verpoosden ons nog even op de promenade waar de cruisedirector met twee artiesten een zangshow weggaf en we liepen uiteindelijk hongerig voor de laatste keer het hoofdrestaurant binnen. Het was ook deze keer weer uitmuntend en Gert was helemaal te spreken over de zachte taco met vlees en groenten vooraf. Het personeel gaf als afscheid nog een polonaise weg en iedereen bedankte ze met gejoel en applaus voor de supergoede service en het lekkere eten van de afgelopen week. We moesten daarna helaas onze vaste waiter Manual en assistent waiter Raffy gedag zeggen.

Appetizer

Een laatste Rondje en Show

Om alle opgedane calorieën weer kwijt te geraken liepen we nog 1,5 keer het schip rond en genoten nog van de ruige zee en wind. Onder het genot van muziek liepen we via de promenade naar onze kamer en nu was het tijd de koffers alvast te gaan pakken. Morgenvroeg moeten we namelijk erg vroeg op om naast ontbijt op tijd te zijn bij de autoverhuur. We hadden nu nog een laatste theater show tegoed, namelijk twee komedianten die nog een show van een uur zouden weggeven. Ook deze show waren weer zeer humoristisch en de moeite waard. 

Closing the Night

Discover more from Traveling Around The World

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading